
Nieuwbouw Crematorium Zevenaar
De aankomst, ontvangst, plechtigheid, ontmoeting en het vertrek zijn de elementen waaromheen de nieuwbouw zich heeft gevormd. De bestaande villa uit 1935 krijgt een volwaardige rol bij alles wat om de uitvaart heen gebeurt, de daadwerkelijke uitvaart vindt in de nieuwbouw plaats.
Een prachtige laan, met aan weerszijden oude platanen, geeft een statige opgang naar de entree. De ontvangstruimte is licht en biedt uitzicht op de omgeving en de oude villa. De plechtigheid vindt vervolgens plaats in een coconachtige ruimte, waar de kist centraal op een landschapsas opgesteld staat.
De koffiekamers bieden eveneens ruim zicht op de natuur, de ramen zijn zo gepositioneerd dat ze ook een gevoel van beschutting geven.
Alles is gericht op de beleving van de mens, het geven van rust en troost.

verbouw boerderij

nieuwbouw te Kloeze riooltechniek

levensloopbestendig wonen

Rood voor rood Braamt

nieuwbouw HTM Bedrijvenpark A18

nieuwbouw jaren 30 woning

uitbreiding monument

nieuwbouw Logisz campus Doetinchem

verbouw woonhuis Oude IJsselzicht
Deze bijzondere jaren 60 woning had een aantal probleempunten die we opgelost hebben en daarnaast is het helemaal naar deze tijd gebracht.
De kamers die te smal waren en het terras dat aan de kleine kant was en in slechte staat, hebben we opgelost middels een uitbreiding die tevens dakterras is.
Er zat een buiten trap die de oprit versmalde, deze hebben we weggehaald en vervangen door een fraaie glaspartij.
Verder hebben we de woning geheel gemoderniseerd.

Woonzorgcompex Zevenaar
In Zevenaar is een voormalig kantoorgebouw aan de Arnhemseweg verbouwd tot een woonzorgcomplex. Er zijn appartementen t.b.v. twee woongroepen met ieder een eigen huiskamer gerealiseerd. Veel licht en frisse kleuren zijn toegepast.

Kinderboerderij Kokiezier
Voor kinderboerderij Kokiezier hebben we mee mogen werken aan het restylen en uitbreiden van het hoofdgebouw. De kinderboerderij draait volledig op vrijwilligers. De uitdaging voor dit ontwerp is het in balans houden van functionaliteit, uitstraling en kostenniveau.

Verbouw & restlyle jaren 50 woning
Deze jaren 50 woning is fors uitgebreid en krijgt een geheel nieuwe frisse look in de Kempische stijl. Dit sluit goed aan bij het straatbeeld en is een kenmerkende stijl voor de regio waar deze woning gesitueerd is.

Verbouw monumentale boerderij Wehl
Het achterhuis van deze boerderij wordt volledig opnieuw opgetrokken, waarbij het rustieke karakter behouden blijft. De kenmerkende T-vorm van de boerderij wordt in ere gehouden, terwijl de binnen-buiten relatie sterk wordt verbeterd.

Distributiecentrum Rensa
In Doetinchem wordt gebouwd aan een nieuw distributiecentrum voor Rensa Family. Dit gebouw word gebouwd op een zeer bijzondere locatie aan de Oude IJssel. Het distributiecentrum wordt op een duurzame wijze gerealiseerd. Er zijn geen gasaansluitingen. Op het dak komen zonnepanelen. Verder is er sprake van het gebruik van warmtepompen, vloerverwarming en led-verlichting.

Uitbreiding zwembad Rozengaarde
Met de uitbreiding van het zwembad wordt het buitenzwembad tevens voorzien van nieuwe glijbanen. Bij het doelgroepenbad wordt het interieur een gehele nieuwe uitstraling gegeven door het plafond volledig te vernieuwen en te voorzien van robuuste plafondbalken met nieuwe verlichtingsmogelijkheden. Op deze manier wordt de sfeer van de andere ruimtes in het zwembad verder doorgetrokken.

Stadsvilla Doetinchem
Op een markant punt aan de stadsrand van Doetinchem verrijst deze statige villa. Het witte pleisterwerk is ontleend aan de historische bebouwing van de Keppelseweg. In het verlengde hiervan is in het interieur gekozen voor extra hoge plafonds en een verhoogde begane grond vloer.

Verbouw Woonhuis
Deze "jaren 80"- woning is technisch in prima staat, maar kon wel een modernisering gebruiken. Door een aanbouw te maken, is het contact met de tuin sterk verbeterd en is een fijne, lichte leefruimte ontstaan. Binnen is de indeling geoptimaliseerd door enkele wanden te verplaatsen. De entree heeft een extra accent gekregen door een uitbouw.

Levensloopbestendig Wonen
Deze villa is volledig ingericht op het levensloop bestendig wonen.

Villa in groene wijk de Vijverberg
In de nieuwe wijk "De Vijverberg" wordt deze fraaie stadsvilla gerealiseerd. De blik is maximaal op de mooie omgeving gericht. In de materiaal- en kleurstelling is gekozen voor natuurlijke materialen.
Verbouw Annefrankschool tot IKC
De Anne Frank Montessorischool in Doesburg wordt met een kinderdagopvang uitgebreid tot een IKC. Tevens wordt het speellokaal verdubbeld om de visie van de school te ondersteunen.
Dit gebeurt als tweede fase, volgend op een inbreiding van de school. De school is met een optimum verduurzaamd, dit betekent dat er goed is onderzocht welke maatregelen het meest effectief zijn, in plaats van onverantwoorde uitgaven te doen om maar zo duurzaam mogelijk te zijn.

De Steck Doetinchem
Dit is nu onze nieuwe Steck! In dit project van ons aan de Raadhuisstraat 25 is nu ook ons architectenkantoor gevestigd! Loop gerust een keertje binnen!
De oude bibliotheek in Doetinchem uit 1975 is getransformeerd naar een nieuwe 'Steck' voor bedrijven die kennis, kunde en kracht bundelen tot het creëren van werkgelegenheid op een verantwoorde en duurzame manier. Het 42 jaar oude gebouw krijgt een moderne look door grote glasopeningen en eigentijdse kleuren. Het beton wordt gereinigd en zo behoudt het gebouw zijn krachtige karakter.

villa te Beek
Op een fraaie zichtlocatie aan de Eltenseweg in Beek bij Montferland komt een eigentijdse villa, die zoveel mogelijk landschappelijk is ingepast, maar ook gebruik maakt van dat landschap.
Verdeeld over twee lagen en twee volumes, wordt de villa gevormd door een woonprogramma met een schuur en carport. Het is deels ingegraven maar ook verheven boven het landschap en geeft zo enerzijds beschutting, maar ook fraaie uitzichten. Deze zichtlijnen zijn ook terug te vinden in de woning en kruisen elkaar bij de centrale trap.
De in basis eenvoudige vormgeving en materialisering is afgeleid van de in de nabijheid te vinden agrarische bebouwing, maar heeft ook een heel eigen karakter.
Gebouwd door BvG Arnhem, tuinaanleg door Hendriks Hoveniers, interieurontwerp door Laura Hindriks, projectfoto's door Elroy Spelbos fotografie

clubhuis DZC'68
Na 40 jaar wordt de accommodatie van VV DZC'68 vervangen door nieuwbouw. Het programma van zo'n 1600m² is verdeeld over twee lagen.
De onderbouw of basement bevat alle kleedkamers van de gemeente en heeft een groen karakter. Het ligt een meter verdiept om het clubhuis met terras optimaal licht, lucht en zicht te geven.
Het clubhuis heeft een paviljoenachtig karakter, zich openend naar de voetbalvelden met veel glas.
De kantine heeft een verhoogd dak dat diep in het gebouw licht en zicht brengt. De verhoging is alleen daar ingezet waar nodig, zodat de exploitatie van de rest van het gebouw zo laag mogelijk is.
De verhoging zet zich door naar de entree en vormt een riante entree, geeft zo een passend welkom. Tevens is deze verhoging voor camouflage van de gebouwinstallatie.
Duurzaamheid wordt in de basis gevormd door de onderbouw zoveel mogelijk in de aarde te verzinken en de bovenbouw zwaar te isoleren. Aanvullend wordt zoveel mogelijk door losse componenten een voor de club passende duurzame opwekking van energie te genereren. Door een goede basis te leggen die gemakkelijk uitgebreid of veranderd kan worden, kan goed worden ingespeeld op toekomstige veranderingen.

Nieuwbouw Tennisvereniging Doesburg
Voor de tennisvereniging TVD2002 hebben wij een nieuw clubgebouw ontworpen dat geïnspireerd is op de geschiedenis van die plek als voormalig schootsveld vanaf de stadswallen van Doesburg. De vormgeving is geïnspireerd op de houten, snel te verwijderen, schootsveldbebouwing van weleer, vertaald in een eigentijds karakter.
Hieromheen worden nieuwe tennisvelden aangelegd met twee padelbanen.

nieuwbouw onderwijsgebouw Stadskanaal
Op een geweldige locatie middenin een jaren 70 buurt, komen drie basisscholen en een peuterspeelzaal samen in een nieuw onderwijsgebouw aan de Acaciahage in Stadskanaal. Hiervoor worden twee bestaande scholen gesloopt en twee her bestemd of gesloopt.
De locatie is een groene enclave met waterstromen, omringd door woningbouw uit de jaren 70. Inspelende op de landschappelijke kwaliteit, heeft het gebouw grote kappen die in de gevel doorlopen.
Het programma is geplooid naar de situatie, waarbij de toegangen gemarkeerd worden door hoog opgaande metselwerk delen. Hiertoe is inspiratie gehaald uit de voorbeelden van de Amsterdamse school, die in Groningen op veel plekken te vinden zijn.
De scholen hebben ieder een eigen vleugel, maar in de toekomst kan er ook dusdanig gewisseld en geschoven worden, dat er één school ontstaat.
Het centrale hart van de school heeft een vide waarboven grote daklichten door 'lichtkanonnen' het zonlicht diep in het gebouw schiet. Het centrale deel heeft het speellokaal waar iedereen van gebruik kan maken en ook extra lokalen waar meer gedifferentieerd onderwijs gegeven kan worden.

Woonhuis Lookwartier Doetinchem
Op een bijzondere plek in de buurt het Lookwartier wordt deze frisse moderne woning de afsluiter van een nieuwe buurt op het grensvlak van oud en nieuw, park en buurt.
De neutrale groene omgeving maakte een vrijheid in vormgeving mogelijk zoals die te zien is bij stromingen uit de jaren 30, zoals het Bauhaus. Qua tijdsbeeld sluit dit op een eigentijdse manier aan op de jaren 30 woningen in de nabijgelegen straat.

restauratie en uitbreiding boerderij
Dit charmante oude boerderijtje was veel te klein om een hedendaagse woonprogramma te herbergen. Daarom hebben we via een glazen sluis een slaapvleugel gerealiseerd in een schuurvorm waardoor het oude boerderijtje in oude luister gerestaureerd kon worden, maar dat ook een volledig woonprogramma van woonkeuken ruimte slaap en badkamers gemaakt konden worden.
Een mooie eigenschap van deze opzet is dat de glazen gang een prachtig uitzicht om het omliggende landschap biedt. En als men 's morgens opstaat is het eerst wat men ziet het oude boerderijtje in originele staat zonder ontsierende elementen als dakkapelen etc.

Restyle Lentink B.V.
Metaalwarenfabriek Lentink zocht naar een nieuwe look die beter paste bij haar activiteiten. Het ontwerp speelt hierop in, door een relatie aan te gaan met het kantoor en zo de fabriek meer als een modern geheel presenteren.
Het scherm krijgt een hoogte van 12 meter en is zo goed zichtbaar als visuele afsluiting van de Gesinkkampstraat.

clubhuis Doetinchemse Hockey Club

brede school de Bast Onstwedde
Het samengaan van 2 basisscholen, voorgezet onderwijs en een dubbele sporthal was de reden voor dit initiatief. Naast de gebruikelijke uitdagingen als een goede logistiek, de belangen van alle partijen, de beperkte budgettaire ruimte, was er de inpassing van zo'n grote massa (4400m²) in zo een klein dorp.
Een mooie oplossing is gevonden in de analyse van de bestaande historische bebouwing.
Onstwedde kent namelijk een rijke historie van de grote Groningse boerderijen. Dit is als inspiratie gebruikt voor de inpassing van de school en vandaag de dag lijkt het alsof de school hier atijd al gestaan heeft.

bungalow Lookwartier
woningbouw
private housing
dit moderne woonhuis voegt zich bescheiden en op een eigentijdse wijze in het straatbeeld. Het is ons tweede ontwerp in het moderne deel van het Lookwartier en verwijst, net zoals de eerste, naar de strakke lijnen van het Bauhaus uit het begin van de vorige eeuw.
De woning heeft geen gasaansluiting door o.a. het gebruik van een luchtwarmtepomp, zonnepanelen en een palletkachel.

woonhuis Wijnbergen Doetinchem

restyle zalencentrum
Het zalencentrum op het terrein van Fatima Zorg, tegenwoordig zorgoranisatie Elver was aan vernieuwing toe.
Door toevoeging van een luifel en fris kleurgebruik is de entree uitnodigender en beter vindbaar geworden. Door meer transparantie is het zicht naar buiten verbeterd en in combinatie met twee lichtstraten is het interieur een stuk lichter geworden.
De binnenkant is door interieurarchitect Bas Breure compleet vernieuwd. Natuurlijke, helder kleuren geven een aangename sfeer, waarbij ook bar, uitgifte en meubels zorgvuldig zijn ontworpen.
Samen is het een fraai ontwerp geworden, waarbij naast een betere functionaliteit, ook een zeer aangename sfeer ontstaat waarin het aangenaam verpozen is.

Woonhuis te Lichtenvoorde
Deze moderne villa heeft een ultiem woongenot in de vorm van fraaie zichtlijnen, lichte ruimtes en prettige buitenruimtes, waaronder een dakterras aan de voorzijde en een overdekt terras aan de achterzijde.
In de wijk Flierbeek in Lichtenvoorde mag welstandsvrij gebouwd mag worden, mits het door een architect ontwerpen is. Het resultaat is een in volledige vrijheid ontstane en volledig op de wensen van de opdrachtgevers toegesneden woning.
Het programma en het aantrekkelijke uitzicht resulteerde in een open en luchtige voorzijde waarin auto en dakterras mee ontworpen zijn. Aan de voorzijde zijn hiervoor happen uit de massa genomen, die aan de achterzijde weer zijn aangebouwd.
De achterzijde ligt in een binnentuinen omgeving en biedt beschutting met een overdekt terras.
Met deze ingrediënten is een woning gecreëerd die twee werelden in zich over laat lopen. Een lichte, op het landschap gerichte wereld en een die meer geborgenheid en beschutting geeft.

verbouw boerderij
Een oude boerderij is grondig verbouwd. Het hoofdgebouw is verbouwd tot een riante woonruimte, de bijbehorende schuur is verbouwd naar gastenverblijf met binnenzwembad.

mantelzorgwoning Doetinchem
In de achtertuin van een jaren 30 woning is een moderne woning gebouwd. Op slimme wijze is de toegang langs de oude woning gelegd, waardoor voor ieder veel privacy blijft. De woningen zijn middels een corridor met elkaar verbonden, zodat indien nodig in de toekomst zorg verleend kan worden.

woonhuis Vorden
Een mooi voorbeeld van wat er nog van een jaren 70 bungalow gemaakt kan worden. Aan twee zijden zijn serres toegevoegd om een beter contact met buiten te krijgen. Aan een derde zijde is het huis uitgebreid met een carport en een buitenberging.
Alle afwerkingen zijn vernieuwd en de bestaande luchtverwarming is vervangen door vloerverwarming in combinatie met radiatoren.
De ontstane ruimtelijkheid door het weghalen van wanden en toevoegen van serres, herinnert in de verste verte niet meer aan de donkere, hokkerige ruimtes van de jaren 70.

woonhuis 's Heerenberg
Een opmerkelijke transformatie van een jaren ’70 bungalow. Door de verbouw, aanbouw en facelift voldoet het woonhuis functioneel en esthetisch weer helemaal aan de eisen van deze tijd.
De buitenzijde is voorzien van het STO gevelsucsysteem. Hierdoor is de isolatiewaarde flink verhoogd en esthetisch is de aanblik een stuk frisser en strakker geworden.
Naast dat de buitenkant flink is aangepakt, is er binnen ook veel gebeurd. Ruimtes zijn verschoven, van grootte veranderd en alle afwerkingen zijn nieuw. De grootste verbetering zit in het buitenterras naast het huis. Door deze van een panoramisch raamkader te voorzien in het verlengde van het woonkamerraam, geeft dit het huis een bredere aanblik, biedt het een fraai ingekaderd uitzicht en wordt het een verlengstuk van de woonkamer.
Het tuinontwerp is gemaakt door Nico Wissing, Green m².

restyle bungalow
De opdrachtgever wilde deze aangekochte bungalow opknappen met een reëel niveau naar het comfort van deze tijd met een eigentijds uiterlijk zonder het karakter van deze charmante woning geweld aan te doen.
In plaats van te kiezen voor een aannemer, nam hij ons in de armen om de projectbegeleiding te doen vanuit een esthetisch en kostenbewust oogpunt. Vooral dat laatste kon goed vanwege onze onafhankelijke rol.
Na de bouwkundige en installatietechnische inventarisatie, hebben wij samen met de opdrachtgever de uitgangspunten c.q. ingrepen bepaald. Dit betekende de gevels opnieuw keimen, het schilderwerk in eigentijdse kleuren, de gevel na-isoleren en de overstekken gerenoveerd.
Binnen is de restyle het meest extreem. Alle afwerkingen zijn vernieuwd een nieuwe keuken geplaatst en de trap gerenoveerd. Installatietechnisch is de Brink luchtverwarming intact gebleven, alleen de ketel is vervangen. De bewoners ervaren dit nog steeds als een zeer comfortabel systeem.
Het proces vanuit de functie van een regisserende architect liep van alle kanten erg goed en is ook kostentechnisch erg gunstig gebleken.
Hieronder een geschreven aanbeveling van de opdrachtgever:
"We kochten dit huis om een aantal redenen. De ligging, de unieke bouw, de ruimten en de potentie die het had. Voor de aankoop waren er wel ideeën over de renovatie maar we konden deze nog niet goed omschrijven omdat je niet weet hoe een huis woont. Er lag al ruim voor de aankoop van de woning een offerte bij een aannemer. In die offerte waren een aantal standaard wensen opgenomen.
Na de aankoop zijn we er gaan wonen en kwamen al snel tot de conclusie dat dit project ambitieus was en dat wij als opdrachtgever niet de tijd en expertise hebben om het goed te kunnen begeleiden. We vonden uiteindelijk ook dat de aannemer niet als projectleider zou kunnen fungeren in een renovatietraject van deze omvang. Een aannemer is in onze ogen iemand die een uitvoerende rol heeft en zijn eigen mensen prima kan aansturen maar in een project als deze heb je te maken met verschillende disciplines.
Bovendien zochten we iemand die niet alleen de bouw begeleidt en zorgt voor een adekwate planning maar ook met creatieve ideeën komt als wij het even niet weten. Zo zijn er diverse zaken aangepakt die wij niet hadden kunnen voorzien maar die voor de woning een absolute meerwaarde zijn geworden. Ondanks het feit dat daar mee wel de kosten zijn toegenomen zijn we wel tevreden over het eindresultaat.
Voor de begeleiding van deze renovatie leek ons een architect geknipt voor deze rol. Via internet zijn we gekomen op het architectenburo Duoplan. Via referenties kwam ik er achter dat zij ook ervaring hebben met soortgelijke renovatieprojecten. We zijn erg tevreden over het geleverde werk van Duoplan. Vanaf het eerste contact, de intake, tot en met de oplevering hebben we uitstekend kunnen samenwerken.
In het begin waren we sceptisch over een mogelijke meerwaarde van een architect maar gaandeweg het project bleek dit ten onrechte. Een echte aanrader dus."

woonhuis Wehl

verbouw / uitbreiding jaren 30 woning
Voor de oplossing van het ruimtegebrek waar de bewoners tegen aan liepen, is een combinatie van sloopt, verbouw en nieuwbouw gekozen.
De oude uitbouw is gesloopt, de nieuwe uitbouw is over twee verdieping nieuw gerealiseerd. Om de nogal forse massa kleiner te laten lijken en de hoofdbouw te respecteren, is een eigentijds materiaal, zink, gekozen. Hierdoor ontstaat een speelse geleding die goed laat zien wat oud en nieuw is en zo naast een schaalverkleining, ook een levendig beeld laat zien.

zwembad Rozengaarde
Een verbouwing van 4200m² zwembad in drie maanden. Bijna een onmogelijke opdracht, maar door lean bouwen in een bouwteam met veel betrokken onderaannemers is het toch gelukt.
Het zwembad dateert uit 1977 en was toe aan een grondige renovatie. Het bestaande instructiebad is een meter uitgediept en uitgebreid met een groot perron om nieuwe doelgroepen aan te kunnen spreken.
Met grotere kleedkamers, MIVA toiletten en een hogere watertemperatuur kunnen gebruikers als Mariëndael, maar ook mensen die op therapeutische basis zwemmen, meer en beter gebruik maken van het zwembad.
Logistieke lijnen zijn verlegd en geoptimaliseerd. Zo zijn de personeelsruimtes verplaatst en geclusterd. De horecafunctie , die op de verdieping lag, is naar de begane grond gehaald en hiermee is een nieuw en aantrekkelijk entreegebied gecreëerd.
Ten slotte zijn alle afwerkingen binnen en buiten vervangen om zo het zwembad een frisse nieuwe uitstraling te geven.

kantoor Doetinchem
In Doetinchem, op een zichtlocatie langs de A18, hebben wij een ontwerp gemaakt voor Jansen Hubers schoonmaakdiensten. Door de kantoren op de verdieping te leggen, is een zeer compact ontwerp gerealiseerd. Het hierdoor ontstane beeld is lichtvoetig en dynamisch, waarbij kwaliteit ontstaat door een fraai uitzicht op niveau. Wij hebben tevens het interieur vormgegeven. Door de kerntaak van het bedrijf als uitgangspunt te nemen, is een moderne, maar toch warme sfeer gecreëerd.

woonhuis Wehl
Het boerenerf, clusterbebouwing rond een inrit, is als inspiratie genomen en omgekeerd toegepast. Op deze manier wordt het erf juist groen, in plaats dat er rondom het erf verharding groen ligt.
Het ensemble bestaat uit een hoofdwoning met een schuur, aaneengeregen door stalen portalen die een verbindende functie hebben, maar ook de massa optisch vergroten om beter aan te sluiten met de grote schaal van het landschap.

Bedrijfspand Doetinchem
Het huidige pand van de van Egmond Groep werd te klein voor de groei van hun bedrijfsactiviteiten. Daarom verhuizen zij naar een groter bedrijfspand. Dit pand is echter niet geheel geschikt. Daarom hebben wij in overleg met de opdrachtgevers een aantal ingrepen voorgesteld.
Functioneel wordt er een atrium in het kantorendeel toegevoegd voor een prettige werkomgeving met meer licht in het gebouw. In de gebouwplint worden daglichtopeningen uitgespaard, er wordt een dubbele dockshelter toegevoegd, de 5500m² asfaltvloer wordt voorzien van vloerverwarming en het hele gebouw van LED verlichting.
Esthetisch zijn na diverse studies, waaronder het plaatsen van een glazen voorzetgevel de volgende ingrepen voorgesteld: Er wordt een nieuwe, representatieve gevel langs de A18 opgetrokken, op het kantorenblok wordt een sierband met een kopverhoging geplaatst waarop de reclame een plek krijgt, de bestaande roostergevel wordt gesloopt om een vriendelijker uiterlijk te tonen en de kleurstelling wordt aangepast op de huisstijl van de van Egmond Groep.
Een mooi voorbeeld van een gebouw geschikt te maken voor een nieuwe gebruiker door middel van gerichte ingrepen, op maat gemaakt.

verbouw Doetinchem
Het bestaande vrijstaande landhuis in klassieke stijl van collega Koos ten Hag is ontworpen in de traditie van die tijd, waarin de woning en garage als losse massa’s de ruimte bepalen en hun trots naar de omgeving uitstralen.
De nieuwe eigenaren hadden nieuwe woonwensen zo als een directe verbinding tussen bijgebouw en woning en een tuingerichte woonkeuken. Hiervoor hebben wij de ruimte tussen de woning en bijgebouw aan de achterzijde de plaats van de nieuwe woonkeuken gepland.

woninguitbreiding Doetinchem
Bij deze uitbreiding was de wens voor meer ruimte in de kap, maar wel een uitbouw die goed paste bij de oorspronkelijke woning.
De dakvloer van de garage was bij de bouw al voorbereid op een toekomstige dakopbouw. Dit gegeven is aangegrepen om veel ruimte te creëren met een dakopbouw die goed bij de stijl van het huis past.
Wij hebben veel complimenten gekregen dat het huis nu meer 'af' is, maar ook van mensen die niet konden zien waar het huis dan uitgebreid was!

restyle woonhuis
Wat begon met een eenvoudig kleuradvies, werd een zoektocht naar de ziel van deze inmiddels tijdloze bungalow met een uitermate prettige woonkwaliteit.
Naar aanleiding van het de vraag volgde een ontwerpproces waar verschillende materialen werden voorgesteld en onderzocht en welk kleur- en materialenconcept het beste bij het huis zou passen.
Uiteindelijk is voor terughoudendheid en rust gekozen, waarbij de houten schroten werden vervangen door een hoogwaardig stucsysteem op isolatie.

renovatie boerderij
Dit gemeentelijk monument werd gedeeltelijk verwoest door brand. Zorgorganisatie Fatima Zorg heeft dit met steun van de Provincie Gelderland gerestaureerd en geschikt gemaakt voor dagbesteding. Het voorhuis is met haar museale karakter in oude luister hersteld en dient als bed & breakfast.

kantoor en hal Doetinchem
In de nieuwbouw van deze hal en kantoor is bewust gekozen voor enerzijds een open, licht en rustige kantooromgeving en anderzijds een warme, gezellige en huiselijke kantine. De buitenkant heeft een chique, ook weer rustige uitstraling.

Kemko Doetinchem
De oorspronkelijk hal + kantoor voor Kemko is reeds in 2006 gerealiseerd. Nu wordt er een uitbreiding gebouwd In de vorm van een kantoor met bedrijfshal.
De oorspronkelijke vormgeving is als uitgangspunt gebruikt en vertaald naar een eigentijds kantoor.

herbestemming werkplaats
Deze voormalige werkplaats is omgebouwd tot kantoor. Door de toevoeging van een verdieping met boven en onder kantoren, is samen met alle voorzieningen als vloerverwarming en ventilatie een comfortabel en modern kantoorgebouw ontstaan.

restyle bedrijfspand
Dit voormalig logistiek centrum, staat op een uitstekende locatie, maar was wel zwaar verouderd. Er heeft een complete restyle plaatsgevonden van het exterieur, de bedrijfshallen zijn opgeknapt en geschikt gemaakt voor de zware stellingen die er nu staan. Het interieur is ook door ons ontworpen.

sportzaal Doetinchem
De bestaande jaren 50 sportzaal kreeg een opknapbeurt, waarbij de tijdelijke units vervangen zijn door een blok met kleedkamers. In plaats van nog een nieuwe stijl toe te voegen, hebben wij gekozen om twee stijlperiodes binnen het gebouw te kiezen; de originele jaren 50 en een uitbreiding van 10 jaar geleden. Qua vormgeving zijn wij hierop verder gegaan, waardoor het gebouw nu een zekere rust kent.

WOZOCO Gerle Ziekenhuizen
Voor het Gelre Ziekenhuis en zorgorganisatie 's Heerenloo ontwierpen wij deze woonaccommodatie van 3 woonlagen, met 71 volledig zelfstandige wooneenheden. Ook zitten in het gebouw algemene woonkamers, interne bergruimte en diverse facilitaire ruimtes.
De prachtige locatie is goed benut door grote doorlopende balkons te maken met grote glasopeningen in de gevel.
Op de begane grond en de eerste verdieping liggen in totaal 56 kamers voor studenten van Gelre ziekenhuizen. De kamers op de bovenste bouwlaag worden verhuurd aan 's Heeren Loo. Het gaat om 15 kamers waar cliënten zelfstandig wonen.
Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, keuken, balkon of terras en een woon- en slaapgedeelte. De oppervlaktes variëren van 20 tot 40 m2.
Lage energiekosten werden bereikt door een goed te isoleren, met een CO2-gestuurde ventilatie, vloerverwarming en -koeling door warmte- en koude-opslag in de bodem.

zorgboerderij Wehl
Dankzij de rood voor rood regeling, krijgen de bewoners van deze zorgwoonboerderij nieuwe buren en voorzieningen. Het bestaande gebouw wordt uitgebreid met een dwarshuis. Hiernaast wordt een schuur met dubbele kap gebouwd met daarin drie zorggezinnen. Een derde gebouw biedt plaats aan dagbesteding en bergruimte. Aan de directe omgeving wordt veel aandacht besteedt in de vorm van moestuinen, terrassen en boomgaard om de bewoners een zo fijn mogelijke leefomgeving te bieden.

woonhuis Doetinchem
Door grotere glasopeningen en deuren in de gevel te maken, is de relatie met buiten sterk verbeterd en is het interieur opener en lichter geworden. Deze openheid is verder versterkt door de introductie van een wand die vrij in de ruimte staat met daarin de tv en haard. Binnen en buiten zijn alle materialen vervangen of opgeknapt, waardoor deze woning weer als nieuw oogt.

verbouw Lochem
Deze tweekapper uit 1957 heeft een moderne, maar toch bijpassende aanbouw gekregen. Door de uitbreiding een vrije ruimte te geven van 3,3m hoog, ontstaat er een enorme ruimtelijkheid, die nog eens versterkt wordt door het licht uit de bovenramen en een dakkoepel in de net zo hoge badkamer. De tuin is een modern en onderhoudsvriendelijk. Door met vlakken in verschillende materialen te werken, versterkt het de zichtlijn naar achter op een speelse manier en geeft het diepte aan de tuin.

jaren 30 woning
Op de Veemarkt in Doetinchem wordt een jaren 30 wijk gebouwd. Tussen de standaard woningen wordt ook een bijzondere woning gerealiseerd. De expressieve kapvorm stamt uit de jaren 30, maar komt in deze wijk nog niet voor. Hierdoor is de woning bijzonder, maar past tegelijkertijd goed in de omgeving. De vriendelijke gebogen daklijn geeft een zacht schaduwspel.

woonhuis Rozendaal
Dit charmante woonhuis uit 1952 wordt grondig onderhanden genomen. De woning wordt vergroot met een leefkeuken en een slaapkamer op de benedenverdieping. Aan de buitenzijde wordt een stuclaag op isolatie geplaatst, alle afwerkingen worden vernieuwd, het dak wordt zwaar geïsoleerd en puien vervangen. Alles wordt gedaan om de woning qua comfort en energiegebruik te optimaliseren naar de eisen van deze tijd, terwijl tegelijkertijd het karakter zoveel mogelijk wordt behouden.

restyle kantoor Doetinchem
Door een relatief kleine ingreep is dit kantoorpand drastisch van vorm veranderd. Een verschil in kleur tussen de onderbouw en bovenbouw geeft een schaalverkleining, waardoor het gebouw kleiner wordt en het beter past bij de naastgelegen woningbouw. Het kleuren is aangegrepen om stucwerk op isolatie aan te brengen en zo de isolatiewaarde drastisch te verhogen.