Onze visie op natuur en milieu

Wie bouwt die vervuilt. De kunst is om dit zo veel mogelijk te beperken en dit zo verantwoord mogelijk te doen.

Het mooie van het sparen van het milieu is dat dit meestal ook uw portemonnee spaart. Maar waarop bespaar je en waar investeer je juist in? Wij kunnen u helpen in het woud van mogelijkheden, waarbij wij vanuit uw wensen adviseren.
Wij vinden van de trias energetica (zie afbeelding beneden) de beperking van de energievraag veruit de belangrijkste. De basis moet goed zijn. Isolatie, luchtdicht bouwen, triple glas,  het vermijden van koudebruggen, dat zijn zaken die in de bouw relatief makkelijk te realiseren zijn. Installaties zullen met de tijd veranderen, het is de kunst om voor nu de beste keuze te maken, wetende dat dit ooit zal veranderen.

Keuzes moeten ook gemaakt worden m.b.t. bouwmaterialen, wat heeft het voor milieubelasting, hoe houdt het materiaal zich, wat zijn de (transport)kosten en zijn de materialen gemakkelijk te bewerken?

Vanuit deze vraag kijken wij ook vaak naar lokale ondernemers en bouwmaterialen. Een lokale installateur of aannemer is niet alleen snel ter plaatse als er een calamiteit is, maar heeft door de kortere afstand ook een lagere CO2 uitstoot. Bovendien heeft een lokale ondernemer meer naam te verliezen en te winnen en zal dus kwalitatief goed werk willen leveren.

Zelf doen we zoveel we kunnen. Het lijkt een kleine bijdrage dat al onze werknemers met de fiets naar het werk komen en zoveel mogelijk opdrachtgevers en bouwen bezoeken met de fiets, maar als iedereen dit zou doen, kan het een enorme impact hebben op de omgeving.

Wij zijn geen keurmerkjagers. Wij bouwen zo verantwoord mogelijk, en daar zal best een passiefwoning (of bij benadering) tussen zitten, maar cijfers zijn voor ons te gewillig om veel betekenis te hebben. Een passiefwoning op papier hoeft er geen te zijn als de bewoner hier niet mee om kan gaan. U heeft hierin wellicht een grotere verantwoording dan de woning ooit zal kunnen hebben.

Wat wij wel doen is continue de laatste techniek tot ons nemen en op waarde proberen te schatten. U heeft hierin een belangrijke stem, omdat duurzaamheid, net als een ontwerp, een maatpak is. De een vindt techniek belangrijk en wil het laatste snufje, voor de ander is het een sluitpost.

Het belangrijkst voor u is om te weten dat wij u kunnen ontzorgen vanuit een nuchtere insteek en voor datgene wat wij niet weten of kunnen meten, hebben wij zeer deskundige specialisten in ons netwerk!
Back to Top